Nyfødt Fotografering

Det er bedst at fotografere nyfødte inden for de første 4-8 dage efter fødslen, dog senest inden de er 12 dage gamle. I denne periode sover barnet dybest og kan nemmest flyttes uden at vågne. Det er vigtigt, at den nyfødte tilpasses ammetiderne, så babyen er klar til at blive ammet, når I ankommer til studiet.

Hvis du kommer med et barn, der er ældre end 10 dage, kan jeg ikke garantere, at jeg kan få barnet til at sove tungt nok til at tage de søde sovebilleder, men jeg vil gerne forsøge. Barnet må dog ikke være ældre end 16 dage.

For at øge chancerne for succes, bør barnet ikke have sovet meget før ankomsten. Overvej at skifte bleen oftere, give barnet et bad før I tager hjemmefra, og tilpasse barnets næste måltid, så det passer med ankomsten til studiet.

Vær opmærksom på, at det bliver sværere at placere et barn, der er ældre end 10 dage, i bestemte positioner. De vågner lettere ved berøring og bevægelse og er mere interesserede i at udforske verden omkring dem.

fotos fra fotograf af nyfødte

Den fotografiske stil

Min stil er en blanding af traditionel og kreativ fotografering. Jeg benytter forskellige rekvisitter såsom hårbånd, huer, rustikke objekter, kurve, kufferter, senge, tæpper og meget mere. Studiet er udstyret med en pusleplads for at gøre det nemmere og mere behageligt at tage sig af barnet.

Studiet er udstyret med pusleplads, så det gør det nemmere og mere behageligt at pusle barnet.

Booking af Tid

Det er vigtigt at booke i god tid, helst en måned før termin, da min kalender hurtigt bliver fyldt op. Send en email med dit navn, adresse, telefonnummer, terminsdato, det forventede køn og oplysninger om det er en almindelig fødsel eller planlagt kejsersnit. På den måde kan jeg reservere en tid til dig.

Du skal kontakte mig senest dagen efter fødslen for at fastlægge den endelige dato og tid for fotograferingen. Hvis du kontakter mig senere end dette, kan jeg ikke garantere en plads i min kalender. En nyfødt fotografering varer typisk mellem 2-4 timer.

baby billeder

Forberedelse før Ankomst

Sørg for at bevare roen inden I forlader hjemmet. Stress kan påvirke barnet og gøre det uroligt. Det er bedre at ankomme lidt for sent end at skynde sig og blive stresset. I studiet vil den første time gå med introduktion, bleskift, tøjskift, amning, at få barnet til at sove og en snak om jeres ønsker og forventninger til fotograferingen.

Book jeres fotograf i Vejle

Hvis din mælk ikke er løbet til endnu, kan det være en god idé at medbringe modermælkserstatning og en flaske, hvis barnet bliver for uroligt af sult. Dette kan hjælpe barnet med at falde til ro under fotograferingen.

Hvad skal I medbringe?

Medbring noget at spise og drikke til jer selv, en sut (det er vigtigt, da jeg ikke kan trøste barnet som en mor kan), en dyne, en ammepude, en veludstyret pusletaske med bleer og stofbleer. I kan også medbringe egne rekvisitter, som et personligt tæppe eller en lille bamse, som har en særlig betydning for barnet.

En sort langærmet trøje kan også medbringes, hvis I ønsker billeder med barnet i jeres arme. Husk også et ekstra sæt tøj til jer selv i tilfælde af uheld.

Brug for en dygtig portrætfotograf?

2 børn er ikke ens og reagerer forskelligt på de omgivelser og situationer, poseringer de bliver placeret i, men med en go ro, sikkerhed og tålmodighed vil jeg  forsøge at komme frem til jeres ønsker og aftalte ideer. Selvfølgelig kan jeg ikke give 100 % garanti for dit barn vil sove, men i langt de fleste tilfælde lykkedes det.

Info til nyfødtfotografering