Fotograf

Uddannelsen som fotograf kvalificerer dig bredt og sigter mod arbejde indenfor optagelse i atelier og på location samt indenfor billedbehandling og præsentation.

Optagelsen på uddannelsen er grundforløbet Medieproduktion, Fotograf-linien. Derefter kommer hovedforløbet, som varer fire år. Under uddannelsen får du løn af arbejdsgiveren – også når du er på skole.

Elsker du at tage billeder og udtrykke dig kreativt men mangler at få helt styr på al den vigtige fagteori samt viden om hvordan du bedst driver en forretning som fotograf? Så kan du lære det på uddannelsen.

Læs artiklen “en fotograf på arbejde” her.

Uddannelsen som fotograf

Et liv, som fotograf kan føre mange steder hen. Fantastiske rejser møde spændende personligheder og få adgang til steder som normalt er forbeholdt de færreste. Det er også et job, som ofte er afvekslende og giver sjove og spændende udfordringer.

De fleste fotografer vælger et liv som selvstændig

De fleste fotografer vælger et liv som selvstændig men der er også mulighed for at få et fastlønnet job. Nogle fotografer ønsker at rejse verden rundt mens andre fortrækker en fast base og alle de ting kan lade sig gøre, som fotograf spørgsmålet er bare lige hvordan og det er nogle af de ting vi ser på gennem uddannelsen.
Du kan bruge vores fotografuddannelse på mange måder. Herunder er de fire mest udbredte begrundelser:

  • Ønsker at blive en selvstændig fotograf.
  • Ønsker at dyrke sin hobby og supplere den ved også at tjene penge på den.
  • Ønsker at bruge uddannelsen i forhold til en nuværende eller fremtidig arbejdsplads.
  • Elsker bare at fotografere og vil gerne lære faget helt til bunds.

uddannelsen-som-fotograf

Centrale fag

Fotografisk udstyrsbetjening, lys og billedbehandling er centrale discipliner i uddannelsen. Billedkommunikation og fotografisk design er også væsentlige fag. Uddannelsen er orienteret mod at kunne anvende den fotografiske hardware til at producere gode og vedkommende fotografiske produkter.

Praktikpladser

Vores elever har praktikpladser hos førende reklame- og portrætfotografer i Danmark og i udlandet. Interessen for at få en praktikplads er større end det reelle antal praktikpladser, så der er hård konkurrence. Årligt oprettes 25-35 praktikpladser i hele landet inden for fotografuddannelsen.

International uddannelse

På fotografuddannelsen har vi elever fra Danmark, Sverige, Norge samt færøerne, Island og andre europæiske lande.

Hvorfor vælge en professionel fotograf ?